{month}
{day}

Tolna Megyei Szabadidősport Versenyek

A Tolna Megyei Fogyatékosok Sportszövetsége 2016. ősz és 2017. tavasza között tizenkilenc szabadidős sporteseményt rendezett.

Terepfutás, I-IV. kcs. (Zomba, 2016.10.05.)
Kedvező időjárási körülmények között sikeresen rendeztük meg az eseményt az iskola tanulóinak lelkes szurkolása közepette. Minden csapat lelkesen és képességeihez mérten versenyzett.


Röplabda, III-IV. kcs. (Szekszárd, 2016.10.13.)
A rendezvény jó hangulatban telt el , a tanár-diák mérkőzés volt a legjobb hangulatú. A diákok már javában készülnek a visszavágóra.


Integrált asztalitenisz, felnőtt (Szekszárd, 2016.10.15.)
5 településről érkeztek versenyzők, és a hazai versenyzők részvételével került megrendezésre a verseny. A versenyen 5 fő mozgássérült versenyző is részt vett.


Röplabda, I-III. kcs. (Paks, 2016.10.25.)
Már napok óta izgatottan készültek a bajnokságra. A szabályok megbeszélése és a mérkőzések sorrendjének kisorsolása után kezdetét vette a bajnokság. Az előzetes megbeszéltek alapján minden résztvevő tanuló lehetőséget kapott a játékra. A versenyt két bíró irányította, biztosítva a pontos mérkőzésvezetést. Az eredményhirdetésre másnap délelőtt került sor az iskola aulájában. Az idei tanév házi röplabda versenyén való sikeres részvételért a csapatok oklevelet kaptak. Ezen kívül az első három csapat minden tagja érem díjazásban részesült, az első helyezett pedig megkapta a röplabda vándorkupát. A IV. helyezettek egy röplabdával lettek gazdagabbak.


Asztalitenisz, III-IV. kcs. (Szekszárd, 2016.11.10.)
A gyerekek egész nap a versenyre készülnek, alig várták, hogy legyőzhessék egymást, vagy főleg í tanárokat. A verseny jó hangulatban telt el.


Ügyességi sorverseny. I-IV. kcs. (Temesvár, 2016.11.16-18.)
A Romániában élő értelmi sérült sorstársakkal mérték össze képességeiket 5 fajta feladatban vettek részt izgalommal lelkesedéssel. Nagyon jó eredményeket értek el.


Lovaglás, I-IV. kcs. és felnőtt (Mórágy, 2016.11.20.)
A mórágyi lovardában sikeresen bonyolítottuk le a fedett pályás lovagló versenyt. A 20 versenyző nagyon színvonalas formagyakorlatot mutatott be, melynek során szoros küzdelem alakult ki.


Vizi játékos vetélkedő, II-IV. kcs. (Bonyhád, 2016.11.25.)
A verseny jó hangulatban zajlott. 3 csapat versenyzett 2 településről. Jó alkalom volt új barátságok kialakítására.


Asztalitenisz, III-IV. kcs. (Bonyhád, 2016.11.28.)
A verseny a környékről az integráltan oktatott gyerek is részt vettek (Györe, Aparhant, Nagymányok) Élményekkel telve távozott mindenki.

Teremlabdarúgás, III-IV. kcs. (Szekszárd, 2016.12.06.)
A mára már hagyományossá vált rendezvényt a gyerekek nagyon várják, ilyenkor nem egymás ellen, hanem a tanárok ellen is játszanak.


Integrált asztalitenisz, felnőtt (Szekszárd, 2016.12.17.)
7 településről 20 fő vett részt a versenyen. 6 fő mozgásában akadályozott versenyző is részt vett.


Sorverseny, II-III. kcs. (Szekszárd, 2017.02.09.)
A kicsik megmutathatták tudásukat ügyességi és labdás feladatokban. Hatalmas közdelemben minden csapat első helyezést ért el.


Vízi játékos vetélkedő, II-IV. kcs. (Szekszárd, 2017.02.10.)
Közkedvelt sportja az értelmi sérülteknek, a halmozottan sérültek között is sokan jól úsznak. Mentális és fizikai fejlesztést biztosít náluk, a siker és élmény hetekre doppingolta őket.. Jól alakította a verseny szellemet a többféle eszközzel végrehajtott játék.


Asztalitenisz, I-IV. kcs. (Bonyhád, 2017.02.20.)
Jó hangulatú verseny után mindenkit megvendégeltünk, mind Speciális Tagozatról és a normál osztályokból érkező versenyzőket is. Az ép és fogyatékos gyerekek kiválóan megértették egymást, egymás eredményeit megbecsülték.

Kosárlabda, III-IV. kcs. (Szekszárd, 2017.03.02)
A tanár-diák mérkőzéseknek óriása presztizs értéke van. Minden évben fogadkoznak a gyerekek, hogy idén legyőzik a tanárokat. (erre az elmúlt 6 évben) és most sem sikerült.


Vizi játékos vetélkedő, III-IV. kcs. (Bonyhád, 2017.03.17.)
A tanuszodában rendezett vízi parádé nagy élmény volt a gyerekeknek. A vegyes csapatok jól együtt tudtak működni., jó lehetőség volt a másság elfogadtatása. A verseny után a gyerekek ajándékcsomaggal távoztak.


Tollaslabda, II-IV. kcs. (Paks, 2017.03.21.)
A gyerek érdeklődéssel és nagy izgalommal várták a versenyt. A verseny jó hangulatban zajlott. Minden tanuló oklevél díjazásban részesült, az első három helyezett érem díjazásba, és tárgyjutalomban is részesült.


Lovaglás, I-IV. kcs. és felnőtt (Mórágy, 2017.03.22.)
Mozgását figyelmét öszpontosítja új környezetben friss levegőn töltheti szabadidejét barátságokat köt, jó példákat lát a szabadidő hasznos eltöltésére.


Lovaglás, I-IV. kcs. és felnőtt (Paks, 2017.03.27.)
A paksi Pálma lovas tanya Paks város peremén egy látnivalókban gazdag , festői szépségű tájvédelmi körzet határán helyezkedik el. Lehetőség van megismerkedni a lovaglás szépségeivel. .Lovasaink az udvarban mindössze a ló biztonságos irányítását a helyes testtartást sajátítják el korhatár nélkül. A gyerekek nagyszerű programban vettek részt, minden korosztály tudástól függetlenül élményekkel gazdagodott. A z utazás lovas kocsival történt, ami szintén felejthetetlen emlékeként maradt meg a kirándulásról.